Today Designers brengt jouw merk of product tot leven met originele ideeën voor merkidentiteit, websites en interactieve concepten.

Gedrukt met vulkaanas uit IJsland

cover boek


De plotselinge uitbarsting van de IJslandse vulkaan legde de luchtvaart stil en inspireerde Today designers. Er werd contact gezocht met IJsland met de vraag of er vulkaanas opgestuurd kon worden. Binnen enkele weken lag er 5 kilo as op het bureau in de Utrechtse studio.Today designers besloot deze gevreesde vulkaanas te vereeuwigen in een bijzondere uitgave. In ‘Het ‘Vulkanen Boek’ laten diverse ontwerpers, illustrators en een vulkanoloog zich inspireren.

Publication Design

Spreads uit het binnenwerk

Vulkaanas in de boekcover verwerken

We hebben contact gelegd met IJslanders met de vraag of ze een aantal kilo vers vulkaanas naar Nederland konden opsturen. Dat bleek geen enkel probleem. Het hele gebied lag er vol mee. Binnen enkele weken hadden we voldoende en konden aan de slag met een drukkerij om dit te verwerken tot een drukbare inkt. Om het as goed te laten hechten met de inkt, gebruikten we een bronstechniek waarbij met een zeef de as over een gezeefdrukte vernislaag gestrooid werd. Resultaat, een soort schuurpapier!

.
as uit IJsland

De ‘baas’ van de Vulkaan met Today Designers

Burgemeester Ísólfur Gylfi Pálmason uit IJsland was speciaal aanwezig bij de boekpresentatie van Today Designers om het eerste exemplaar in ontvangst te nemen. Ísólfur Gylfi Pálmason is burgervader van Hvolsvöllur. Een piepklein plaatsje met 850 inwoners, maar met grote invloed op de wereld in 2010. Het ligt aan de voet van de Eyjafjallajökull, de vulkaan die afgelopen jaar de luchtvaart stil legde. Het Vulkanen Boek is goed ontvangen, deze bijzondere dag zal ons nog heel lang bijblijven.

Hot Ice gallery

Op 14 oktober werd het bijzondere boek in de Hot Ice Gallery in de Westergasfabriek te Amsterdam gepresenteerd. Inmiddels zijn er al ruim 250 vulkaanboeken verkocht en opgestuurd. We hebben veel positieve reacties ontvangen, vooral ook van IJslanders zelf.

HOT ICE GALLERY

Bekijk de presentatie over het vulkanenboek

Bekijk hier de Pecha Kucha presentatie van Bob Derksen in Amersfoort. Sprekers op een Pecha Kucha-avond tonen 20 dia’s en geeft per dia 20 seconden toelichting. Na 400 seconden staat de volgende spreker klaar.